Kenelle sopii?

Suurin käyttäjäryhmä on keski-ikäiset naiset, joilla kulmakarvat alkavat harventua, huulten raja hälvenee ja silmänrajausten tekeminen vaikeutuu näön heiketessä. Tällöin kestopigmentointi on oiva apu ongelmaan. Myös henkilöt, joilla ei kasva lainkaan kulmia ja/tai ripsiä (alopeetikot), ovat saaneet suuren helpotuksen aamurutiineihin.

Kestopigmentointi on hyvä myös sellaisissa tilanteissa, jossa meikin käyttö on hankalaa esim. liikuntaharrastukset ja eräät ammatit.

Kuinka kauan kestopigmentointi kestää iholla?

Kestopigmentointi pysyy hyvänä asiakkaan kudoksesta riippuen 1-2 vuotta. Väri haalistuu pikkuhiljaa ihon uusiutumisen myötä. Kestopigmentoinnin vahvistus kannattaa tehdä ennen kuin muoto ja väri katoavat kokonaan. Kestopigmentoinnin vahvistaminen maksaa n. puolet alkuperäisestä hinnasta (jos on vielä ”raamit” tallella, ettei tarvitse aloittaa täysin alusta).

Kuinka kauan tekeminen kestää?

Kestopigmentoinnin tekemiseen varataan aikaa 2,5-3 tuntia. Tekemiseen ei välttämättä mene niin kauan, mutta näin on varattu riittävästi aikaa valita oikea väri ja muoto asiakkaan kanssa. Kestopigmentointia tehdessä ei ole tarvetta hoppuiluun.

Miten kestopigmentointi tehdään?

Asiakkaan kanssa valitaan yhdessä sopiva väri ja kun se on löytynyt, tehdään samalla värillä ohuen siveltimen kanssa esipiirrokset. Esipiirrokset tehdään kulmiin ja huuliin. Esipiirroksen avulla asiakas näkee miltä pigmentointi tulee näyttämään ja näin vältytään väri ja muotovirheiltä. Kun esipiirros on valmis ja asiakas on hyväksynyt muodon niin kestopigmentointi tehdään suoraan esipiirrosten päälle.

Kestopigmentointiväri viedään ihon alle ohuella neulalla. Kulmiin piirretään ohuita viivoja, ikäänkuin karvoja (karvatekniikka), jolloin kulmakarvoista saadaan mahdollisimman luonnolliset. Huuliin pigmentoidaan ohut raja, jota voidaan hieman häivyttää huulen rajan sisäpuolelle, jolloin raja ei korostu niin selvästi. Huulten omaa muotoa voi esipiirrosvaiheessa hieman korjailla. Huulissa väri pyritään valitsemaan mahdollisimman lähelle huulen omaa sävyä, jotta tulos näyttäisi mahdollisimman luonnolliselta myös ilman huulipunaa. Silmänrajauksissa väri viedään ripsien tyveen, ripsien sekaan, jolloin muodosta tulee automaattisesti silmän muodon mukainen. Rajauksen leveys katsotaan aina asiakkaan silmän muodon ja asiakkaan muuhun tyyliin sopivaksi.

Sattuuko se?

Oikein tehtynä kestopigmentointi ei ole kivuliasta. Käsiteltävä alue puudutetaan Emla-puudutusvoiteella tai nestemäisellä puudutusaineella. ( Huulissa ja kulmissa ensimmäisellä kerralla ei voi käyttää emlaa, koska esipiirrokset katoaa, ei voi puuduttaa ennen piirrosten tekemistä, koska iho turpoaa hieman ja vaalenee – esim. huulissa muoto ei näy kunnolla ja huulen omaa rajaa ei näe. Esipiirroksia tehdessä puudutuksen vaikutus voi myös loppua, jos muodon löytyminen kestää kauan. Jälkipigmentoinnissa käytetään emlaa.) Kudos puutuu hyvin molemmilla aineilla. Kukaan ei ole juossut pedistä pois kesken pigmentoinnin.

Onko useita värejä/miten sopiva väri valitaan?

Värejä on monia ja niitä voi aina sekoittaa keskenään, niin jokaiselle asiakkaalle löytyy varmasti mielekäs väri. Värin valinnassa otetaan huomioon asiakkaan ihon ja hiusten värin lisäksi myös asiakkaan tyyli.

Kuinka paljon kestopigmentointi maksaa?

Kestoigmentointi maksaa 420 – 600 €. Hintaan sisältyy yleensä jälkipigmentointi (Katso meidän hoitoloidemme hinnat hinnastostamme).

Mikä on jälkipigmentointi/ miksi se tehdään?

Jälkipigmentointi tehdään aikaisintaan kolmen viikon kuluttua ensimmäisestä pigmentoinnista. Koskaan ei voi ennalta tietää miten kudos ottaa värin vastaan. Jälkipigmentoinnissa katsotaan miten väri on jäänyt ja lisäillään väriä.

Voiko kestopigmentointi mennä pieleen?

Jos käytettävä väri valitaan yhdessä asiakkaan kanssa ja asiakas hyväksyy esipiirroksen niin vältytään muoto ja värivirheiltä. Kestopigmentoinnin tulokseen vaikuttaa tietenkin myös laitteen ja värien laatu. Tärkeimpänä tekijänä on kuitenkin tekijän osaaminen.

Mihin mennä teettämään kestopigmentointi?

Suosittelemme kysymään tekijän koulutusta ja onko joitain kuvia mitä näyttää omista töistään.On hyvä kysyä miten pigmentointi tehdään ja kuuluuko jälkipigmentointi hintaan. Huomiota kannattaa kiinnittää myös hoitolan ulkonäköön, ettei nyt juokse sisään ensimmäisen ”ständin” nähtyään. Ja yleensä hinta ja laatu kulkevat yhdessä käsikädessä.

Tärkeää hygieniasta

Kestopigmentoinnissa kaikki neulat ja neulanohjaimet ovat aina kertakäyttöisiä. Käsittelyn aikana käytetään koko ajan hanskoja, näin tekijä suojaa asiakasta sekä itseään. Kaikki ihon kanssa kosketuksissa oleva on aina kertakäyttöistä. Värit on pakattu hygieenisiin kertakäyttöisiin tuubeihin ja värit sekoitetaan aina kertakäyttöiseen kuppiin.

Kestopigmentoinnin historiaa

Kestopigmentointi juontaa juurensa tatuoinnista. Noin 20 vuotta sitten Suomeen tuli kauko-idästä kevyt tatuaatio -menetelmä kasvojen alueella käytettäväksi. Siinä käytettiin kasvipohjaisia värejä ja väri vietiin syvemmälle ihoon kuin pigmentoinnissa. Kevyt tatuaatio haalenee hitaammin ja siinä esiintyy enemmän värimuutoksia kuin kestopigmentoinissa.